AAS STUDENT SUPPORT:
Nurturing Success

Διαλέγοντας να σπουδάσετε μαζί μας κάνετε μια πολύτιμη επένδυση για το μέλλον σας. Για να σας προετοιμάσουμε όσο δυνατόν καλύτερα για την καριέρα σας, σας υποστηρίζουμε μέσω του εργασιοκεντρικού μοντέλου διδασκαλίας και εκμάθησης, μέσω των συνδέσμων μας με την αγορά, τις συμβουλές μας και την καθοδήγηση όσον αφορά την καριέρα σας.

Share:

INDUCTION WORKSHOP

Κάθε χρόνο τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις του AAS College το induction workshop. Είναι ένα εισαγωγικό εργαστήρι που σκοπό έχει να σε εντάξει ομαλά στους κλάδους σπουδών design.

Οι καθηγητές σου δημιουργούν ομάδες εργασίας από φοιτητές διαφορετικών ειδικοτήτων. Δίνουν το project brief στην ομάδα σου, το αναλύουν, και μαθαίνεις τη διαδικασία του design από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Κάνεις έρευνα, όπου συλλέγεις υλικό και φωτογραφίες, αξιολογείς το υλικό σου, αναλύεις το πρόβλημα που σου έχει ανατεθεί και προχωράς στη διαδικασία της σύνθεσης και της δημιουργικής σου πρότασης. Κι όλα αυτά σ’ ένα κλίμα και μια ατμόσφαιρα χαλαρή και δημιουργική.

PORTFOLIO ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Στις εφαρμοσμένες τέχνες, σημαντικό ρόλο για την επαγγελματική σου εξέλιξη έχει το portfolio των εργασιών που δημιουργείς σταδιακά καθώς προχωρείς τα έτη σπουδών σου.

Παρακολουθώντας ένα τριετές πρόγραμμα σπουδών Bachelor of Honours, γνωρίζεις σε βάθος και σε όλες του τις εκφάνσεις τον κλάδο σπουδών της επιλογής σου. Αυτός είναι άλλωστε και ο στόχος ενός πτυχίου ΒΑ. Άρα το portfolio σου θα περιέχει πολλές και διαφορετικών θεμάτων εργασίες που θα σε χαρακτηρίζουν.

Ακολουθώντας με συνέπεια το πρόγραμμα σπουδών μας, κατορθώνεις να διαμορφώσεις ένα δυνατό portfolio που αντανακλά τις γνώσεις που έχεις πάρει και το προσωπικό στυλ που έχεις διαμορφώσει.

Το portfolio σου είναι η ταυτότητά σου στο design. Κάθε portfolio ξεχωρίζει από τα άλλα και δίνει το προσωπικό στίγμα για την ποιότητα της εργασίας, τόσο σε θέματα τεχνικής όσο και αισθητικής.

Το υψηλό επίπεδο των portfolios στο AAS δεν είναι τυχαίο. Είναι το έμπρακτο αποτέλεσμα του προγράμματος μας και της ποιότητας των φοιτητών που προσελκύονται από αυτό. Τα υψηλής ποιότητας portfolios εξασφαλίζουν αμέσως δουλειά στους φοιτητές μας μετά την αποφοίτησή τους. Αυτό συμβαίνει πολλές φορές άλλωστε ενώ ακόμα είναι φοιτητές στο AAS.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου ενθαρρύνεσαι να συμμετέχεις σε διαγωνισμούς εθνικούς αλλά και διεθνείς. Σε μερικούς μάλιστα κλάδους σπουδών υπάρχει στο πρόγραμμα μάθημα που βασίζεται στη συμμετοχή των φοιτητών σε διαγωνισμούς.

 

Οι σπουδές του Design θεωρούνται πετυχημένες όταν συνδέονται με την αγορά. Μέσα στο πρόγραμμα σπουδών υπάρχουν πάντα project briefs που είναι πραγματικά προβλήματα που επιζητούν επίλυση και συνδέουν την εκπαίδευση με την αγορά.

Μέσω ενός διαγωνισμού έρχεσαι σε επαφή με ένα υπαρκτό σχεδιαστικό πρόβλημα που καλείσαι να επιλύσεις σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Στο AAS College το πρόγραμμα σπουδών εμπλουτίζεται από ένα πλέγμα διαλέξεων και επισκέψεων σε επαγγελματικούς και βιομηχανικούς χώρους.

Κάθε χρόνο προγραμματίζουμε μία σειρά διαλέξεων με θέματα σχετικά και συναφή με τους παρεχόμενους κλάδους σπουδών. Οι προσκεκλημένοι lecturers είναι από τον πανεπιστημιακό χώρο, από την βιομηχανία και από τον επαγγελματικό χώρο. Ο καθένας μεταφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στους φοιτητές μας. Οι διαλέξεις αυτές έχουν σκοπό να διευρύνουν τους ορίζοντες και τη γνώση των φοιτητών μας. Συχνά μπορεί να ακούσεις προσεγγίσεις και απόψεις διαφορετικές, αλλά έτσι, μ’ αυτό τον τρόπο «αναγκάζεσαι» σιγά – σιγά να διαμορφώσεις τη δική σου προσέγγιση και άποψη για το design. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός αυτών των διαλέξεων.

Παράλληλα με τις διαλέξεις οργανώνουμε και επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους και βιομηχανίες.

DEGREE SHOW

Είναι πολύ σημαντικό στους τομείς της τέχνης, της επικοινωνίας και του design να ξέρεις πώς να παρουσιάσεις τη δουλειά σου. Οι φοιτητές του AAS εξοικειώνονται μ’ αυτόν τον πολύ σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία τους. Κάθε χρόνο στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς οργανώνεται έκθεση των έργων των φοιτητών μας (Degree Show). Για τους τελειόφοιτους η συμμετοχή τους αποτελεί μέρος της βαθμολογίας τους. Επίσης παρουσιάζουν την δουλειά τους στην έκθεση στους εξωτερικούς εξεταστές (external examiners), που έρχονται ειδικά γι’ αυτό το σκοπό από τη Μ. Βρετανία.

Στην έκθεση συμμετέχουν και τα δύο άλλα έτη σπουδών με τις εργασίες που εκτέλεσαν στη διάρκεια όλης της χρονιάς.